Grunnutstyr en padler bruker

valley nordkapp brottsport body kayakers Valley Nordkapp

Kajakk

 

Det mest åpenbare kanskje, men det finnes utallige merker og modeller. Et godt tips her er å tenke nøye over hvilken padling man ønsker å bedrive, sette seg inn i de forskjellige kajakkmodellene, og snakke med folk som har litt erfaring.

Skulle det være noe du lurer på, ikke nøl med å sende oss mail eller ringe :-)

 

Se en liste over noen kjente kajakkprodusenter

 

Padleåre kajakk utstyr brottsport lødingen Werner Padleåre

Padleåre

 


Her finnes det også mye å velge mellom, men en start kan være å gå inn på hjemmesiden til Werner som er en padleåreprodusent, og ta deres årevelger. Dette vil forhåpentligvis gi en god pekepinne på hvilken åre man trenger.

 

Gå til Werners "fit guide"

Palm tørrdrakt Palm tørrdrakt

Tørrdrakt

 

Oppe i nord har vi ikke mye til badetemperatur og skryte av. Da kommer en tørrdrakt svært godt med når man padler. Drakten holder deg tørr dersom du havner i vannet, og du kan ha bekledning som for eksempel ullundertøy og ullgenser under dersom det er kaldt. 

En god regel kan være å kle seg etter temperaturen i vannet, og ikke luften.

 

 

padlevest brottsport bodø NRS Padlevest

Padlevest

 


Padlevesten sikrer at du har tilstrekkelig oppdrift når du havner i vannet.

apruttrekk kajakk kurs brottsport bodø Beluga spruttrekk

Spruttrekk

 


Et spruttrekk er ikke et must, men trekket har du rundt midjen som et skjørt, når du setter deg i kajakken fester du trekket til ringen rundt der du sitter, slik at vannsprut ikke kommer inn i kajakken, og at du holder temperaturen i underkroppen oppe.

Padlesko kajakkurs brottsport lødingen NRS Padlesko

Padlesko

 

Tørrdraktens føtter er som oftest av latex eller et vanntett tekstil, dette gjør det ganske utsatt for skader dersom du går uten noen form for sko. Det er også mer behagelig å ha sko på.

Diverse padleutstyr brottsport bodø Diverse padleutstyr

Diverse annet padleutstyr

 


I tillegg til grunnutstyret finnes det en jungel av utstyr, men noe av det som er verdt å trekke frem er; Hansker, hette, votter, slepeline og hjelm.